Saaremaa meeskoor SÜM laulis Lätis

Saaremaa meeskoor SÜM laulis Lätis

KOLME KOORI ÜHISLAULUD: Saaremaa meeskoor SÜM, Põhja-Norra segakoor ja Läti naiskoor Vaiva laulsid koos Kuressaare sõpruslinnas Talsis.

Reedest pühapäevani viibis Kuressaare sõpruslinnas Talsis linna kultuuridelegatsioon eesotsas Saaremaa meeskooriga. Kaasas olid veel Saaremaa kunstiklubi harrastuskunstnikud Ilme Armuand ja Maie Kupits ning Saaremaa ühisgümnaasiumi õpilased-muusikud Britta Virves ja Pille-Rite Rei.

Reedesel tutvumisõhtul laulsid koos SÜM-iga Põhja-Norra segakoor ja võõrustajate naiskoor Vaiva. Iga koor esitas oma hoogsamaid ja tuntumaid laule. Laupäevane ekskursioon viis külalised turismitallu, kus tutvuti mesilaste aastaringiga.

Päeval kella kolme paiku avati palju tähelepanu pälvinud maalinäitus “Ajajälg Saaremaa mõisates”, mis oli aprillis üleval Kuressaare kultuurikeskuse saalis. Näitus koosneb Saaremaa kunstiklubi liikmete Liia Peedu, Ilme Armuandi, Tähti Otstaveli, Riina Saare ja Maie Kupitsa töödest.

Pärast tegid koorid ühisproove Talsi linna gümnaasiumis, kus öeldi olevat parim akustika. SÜM-i presidendi Karli Valdi sõnul nii see ka oli. Õhtusel kontserdil esitas SÜM kuus laulu. Lisaks koos naiskooriga Vaiva eesti keeles Kadri Hundi “Üksteist peab hoidma” ja Ülo Vinteri “Põhjamaa” ning koos Vaiva ja Norra segakooriga kaks lätikeelset laulu.

Karli Valt kiitis Talsi naiskoori Vaiva väga temperamentset dirigenti Gints Ceplenieksi, lisades, et meie oma professionaalse dirigendi Mari Ausmehe sõnul on Eestist sellist tasemel naiskoori nagu lätlaste Vaiva raske leida. “Kuna norralased olid Talsis esimest korda, siis nemad olid väga vaimustunud – inimestest ja lauludest.

Nii Talsi naiskoor kui ka meie saime küllakutse. Kultuurialal tekib inimeste vahel kohe väga hea kontakt, ühis- ja seltskonnalaulud kujundasid väga meeldiva õhtu,” rääkis Valt.

Talsi on Kuressaare sõpruslinn 1998. aastast ning SÜM-i ja Vaivat seovad juba pea 10 aastat sõprussidemed.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 34 korda, sh täna 1)