Kuressaare korteriturul küsitakse liiga kõrget üüri (5)

Asjatundjate väitel peitub suvises Kuressaares valitseva üürikorterite põua põhjus selles, et üürile andjad küsivad korteri eest liiga kõrget üüri. LVM kinnisvarabüroo Kuressaare kontori juhataja Heidi Puppart ütles, et kui internetis pakkumisi jälgida, pakutakse üürikortereid Kuressaares piisavalt.

“Probleem on vist selles, et korterite omanikud küsivad praeguses majandusolukorras liiga kõrget üüri, mis pole turusituatsiooniga vastavuses,” selgitas ta. “Kui omanik küsib aga mõistlikku üüri, siis lähevad need korterid tõepoolest kiiresti.”

Milline on praeguses majandusolukorras korteri keskmine üür Kuressaare linnas? “Umbes 40 ruutmeetri suuruse kahetoalise korteri keskmine üür jääb Kuressaares vahemikku 2000–2500 krooni. See on keskmine üür. Lõppkokkuvõttes sõltub kõik ikkagi korteri tegelikust olukorrast ja ka selle asukohast,” ütles Puppart. Ta lisas, et LVM-l praegu säärase turusituatsioonile vastava hinnaga korterit üürile anda paraku pole.

Kinnisvarabüroo Uus Maa maakler Monika Aulik kinnitas, et kahetoalise üürikorteri mõistlik turuhind Kuressaare tingimustes on praegu tõepoolest umbes 2500 krooni. Ka tema nõustus väidetega, et üsna tihti küsivad üürile andjad liiga kõrget üüri.

Aulik tõi näite, kuidas tema poole pöördus üks proua, kes oli juba pikema aja vältel püüdnud oma korterit välja üürida. “Ja siis selgitasingi talle, et korteril pole häda midagi, asi on vaid üüris, mida küsitakse,” sõnas Aulik.
“Seepärast olekski mõistlik, et inimesed, kes oma korterit välja üürida soovivad, tunneksid eelnevalt huvi ka turusituatsiooni ja valitsevate hindade vastu,” jätkas Monika Aulik, kellel oli eilse seisuga turusituatsioonile vastava hinnaga üürile anda neli korterit.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 28 korda, sh täna 1)