Nael: Saarte mängude uus ala – korvijooks

Sel nädalal tekitas palju kõmu Kohalik Mees, korvijooksja, kes on ajakirjanduses juba ette suliks ja kaabakaks tembeldatud ning kes väidetavalt pani Säästumarketist korviga jooksu. Kohalik Mees kinnitas Naelale, et teda on valesti mõistetud.

“Mind on valesti mõistetud!” avaldas mees nördimust. Tema sõnul ei olnud korvijooksu näol tegemist millegi kriminaalse, vaid hoopis vastupidi, tervisliku ja kasulikuga. Nimelt on Kohalikul Mehel plaanis tutvustada tänavustel Saarte mängudel uut spordiala nimega korvijooks ja seda ta Säästumarketis treenimas käiski.

“Mul treener oli kõrval, pani asju korvi ning kui ta stardimärguande andis, panin ma ajama, et püstitada isiklik rekord,” kirjeldas Kohalik Mees Säästumarketis juhtunut. “Olin just isikliku rekordi ületanud ja pöördusin kaupluse poole tagasi, sest tundsin endas jõudu ka see rekord purustada, kui nägin, kuidas minu eeskuju oli ootamatult nakatanud lisaks poe müüjatele ka kaupluses viibinud teisi kliente.”

Kohalik Mees tajus, et korvijooksust võib saada saarlaste uus rahvussport ning otsustas kohe võimalusest haarata ja teised sportlased Ida-Niidu majade vahele soojendusringile juhatada. Enda sõnul vaid paar tundi majade vahel ringi jooksnud, avastas ta, et teised sportlased olid kuhugi kadunud. “Kui ma Säästumarketisse tagasi suundusin, selgus, et pood oli juba suletud.”

Mees oli samal päeval varemgi Säästumarketis käinud, nagu lehes kirjutati. “Käisin rajaga tutvumas, et sooritus vaimusilmas välja mängida.” Järgmisel päeval treeneriga kohtudes sai ta teada, et uut võistlusala on valesti mõistetud ning uued tippsportlased on sulideks ja varasteks tembeldatud.
Saaremaa sportlaste esindaja Saarte mängudel professor Kosmos kinnitas Naelale, et korvijooks oli tõepoolest kavas Ahvenamaal uue spordialana välja pakkuda.

“Me tunneme, et selles spordis on potentsiaali,” kinnitas prof Kosmos. “See on jõukohane kõigile, olenemata east või soost, selle käigus treenitakse nii ala- kui ka ülakeha, korvijooks tõstab toonust, teritab meeli ja toodab uskumatus koguses adrenaliini.” Kosmos soovitab korvijooksu proovida kõigil, kellel küll sportlasehing rinnus, kuid kes seni on sporti liiga sportlikuks pidanud.

Korvijooks on lihtne. Põhimõtteliselt tuleb startida kaupluses kassade vahelt sel hetkel, kui kõik korvi laotud kaubad on kassast läbi lastud ning viimase toote tagumine nurk on ühel joonel korvi äärega. Korvi võib joostes hoida sangast, süles või pea peal. Vastavalt korvi tüübile ning korvi pandava kauba kogusele on spordialal mitu eri taset. Kõige kõrgema taseme jooksjad liduvad ringi, üks korv pea peal, teine käe otsas ning lükkavad kõhu või jalgadega enda ees ka käru.

Kosmose kinnitusel ei ole nad end ajalehes ilmunud valeinfost heidutada lasknud ning hoiavad plaanist siiani kümne küünega kinni. “Eestlased on maailmale pakkunud juba sellised massidesse läinud tippspordialad nagu naisekandmine ja kiiking, meie, saarlased, leiame, et sinna hulka mahub üks veel.”

Professori sõnul on juba hellitatud ka mõtet, et korvijooks olümpiale viia, kuid enne oleks vaja riiklikul tasemel käima lükata korvijooksu liiga. Selleks oleks vaja korvijooksuklubisid ning treenitud kohtunikke, mis tähendab, et asi võtab veel aega. Saarlased on Kosmose sõnul valmis õla alla panema ka rahvusvahelisele korvijooksu liidule, kes hakkaks korvijooksu võistlusi ülemaailmselt koordineerima. Ahvenamaal ongi plaanis vastavad sidemed sõlmida.

“Meil pole kahtlustki, et saarte sportlaste seas saab korvijooks väga menukaks,” märkis Kosmos.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 17 korda, sh täna 1)