Ruhve rajatakse loodusküla

Laimjala valda Ruhve külla plaanitakse viiele kinnistule rajada õpperajaga loodusküla.

“Imeasju seal ei ole, aga loodusmatkajale on ta siiski üsna atraktiivne koht,” ütles Oma Saarele AS-i Eco Pro juhatuse esimees Neeme Reinap, kes on koos kohaliku elaniku Mart Hermaniga loodusküla idee üks autoreid.

Looduskülla tahetakse rajada looduse õpperada, telkimiskohad, parkla, tualetid, lipuväljak, püstkojad ja vaatlustorn. Puhkajate teenindamisküsimus plaanitakse lahendada samas asuva taluelamu baasil. Ühtlasi aitaks loodusküla rajamine ohjeldada tuletegijaid, jahimehi ja rooniitjaid, kes kipuvad hooaja saabudes isepäi toimetama.

Reinapi sõnul võiksid ehitustööd alata järgmisel aastal ja kulgeda etapiviisiliselt. “Ei pea miljoneid korraga paika panema,” sõnas Reinap, märkides samas, et looduskülaga seoses neil suurt ärilist huvi ja kasumilootust pole.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 35 korda, sh täna 1)