Muhulased tähistasid lastekaitsepäeva

Esmaspäeval sammus Muhus läbi Liiva küla põnev rongkäik. Muhu põhikool, Muhu noortekeskus, vallavalitsus ja Hellamaa külakeskus korraldasid lastekaitsepäeva puhul ühiselt toreda üritustejada.

Enne rongkäiku oli võimalus koolimajas näitemänge vaadata. Rongkäik ise sammus palaval päeval vapralt ühe väga energilise Piraadi eestvedamisel. Piraat-maskott Meelis Mereäär innustas ja ärgitas, hüüdis toredaid loosungeid ning aitas sedaviisi läbi viia kogu päeva tegemised. Lasteaias sai külastada kunstituba, mille oli korraldanud Hellamaa külakeskus, ja trummitöötuba, kus trummiõpetaja Jarmo Moilaneni õpetusel said kätt proovida kõik soovijad.

Kel tahtmist, võis teha endale ja sõbrale näomaalinguid, ning väljas oli ka väike laadanurk. Lasteaiakasvatajad vedasid eest võistlusi ja pidasid teetuba. Pakuti õnneloose. Poolesaja osavõtja seas oli kõige rohkem väiksemaid osalejaid. Populaarseimaks osutus kohtumine politsei ja tuletõrjujatega. Eriti mõnus oli palava ilmaga tuletõrjevoolikust vett pritsida.

Noortekeskuse juhataja Arnek Grubniku sõnul oli tegijate eesmärk korraldada lastele üks meeldejääv päev. Tänu ettevõtmise kordaminekule, mis eelkõige peegeldus osavõtjate säravates silmades, loodetakse tuleva aasta lastekaitsepäeval korraldada uus üritus.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 19 korda, sh täna 1)