Ajakirjanik arvab: Ehk homne päev vabastab luupainajatest (18)

Näen viimasel ajal palju kohutavaid unenägusid. Juba mitmeid kordi olen ärganud võpatusega, sest minu poole tormab saja jalaga siga, kellel on kaks pead, üks hobuse ja teine Ivari oma. Tahtsin ära joosta, aga kõik kohad olid poolsulanud sülti täis.

Ühes unenäos meelitas mind kodust jalga laskma ja oma peret maha jätma blond Kristiina, kes lubas, et kui ma kaasa tulen, hakkab kogu Euroopas kehtima emapalk. Mäletan veel läbi udu, et küsisin, ega Brüsselis vanaisa palka saa? Ei saa. Siis ma ei tule, kostsin.

Laupäeva öösel maadlesin papist Edgariga, kes pidevalt saatis mu mobiilile sõnumeid, millel allkiri – sinu Edgar. Vastasin igale sõnumile, et olen hetero, mille peale telefon hakkas mingeid veidraid piikse edastama. Ärgates oli esimene mõte, et keegi on minu magamistuppa lutika sokutanud. Virgudes sain aru, et suitsuanduri patarei tühjeneb.

Uinusin taas ning nägin nüüd, et Jevgeni ja Dmitri tassivad pronkssõdurit. Europarlamendis olevat otsustatud, et see pannakse Oma Saare toimetuse ukse ette bussipeatusse. Lisaks olevat sealt tulnud veel käsk Ferrumi kaubamaja maha lõhkuda ja vanametallist saadud raha eest uus Upa meeste dolomiidist kuju teha. Sildiga “Eesti vajab vahetust”. Oh!!!

Esmaspäeva keskööst saadik tundsin, kuidas minu peal kõnnivad Mart ja Tunne ning pakuvad mulle viitkümmet tuhandet töökohta. Vaidlesin vastu, et seda on liiga palju, aga siis ütles Mart, et vali: kas võtad kõik või jääd töötuks! Neile noogutas eemalt kaasa ja vibutas minu poole näppu keegi Anto.

Seepeale ma enam magama jääda ei julgenud. Helistasin tuttavale hingetohtrile, ta soovitas puhkust võtta. Puhkuse alguseni on veel poolteist kuud, ütlesin. Siis soovitas ta valimistepäevani tablette neelata. Järgmisel ööl nägin unes, kuidas Indrek veeretas minu voodi ette umbes meetrise läbimõõduga sinist tabletti, millel olid kuldsed tärnid peal. Kargasin voodist üles ja läksin õue värske õhu kätte. Tagasi tulles leidsin ukse käepideme küljest sildi: “Läksin valima! Vali 104.” Millal… mäluga on ka vist midagi… silme ees muutus häguseks…

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 21 korda, sh täna 1)