Politsei vaatas kohvitama läinud valesti parkija peale läbi sõrmede (20)

Politsei vaatas kohvitama läinud valesti parkija peale läbi sõrmede

BUSS SEGAS BUSSI: Kohvipausile läinud bussijuht jättis oma sõiduki kohta, kus see häiris linnaliinibussi peatumist.

Kuressaare politseinikud ei pidanud millekski eile Kuressaare kesklinna keelualal parkinud Soome turismibussi, mille tabloo teatas, et juht on kohvipausile läinud.

“Patrulli poolt oli valesti parkimise sündmuse teate lahendamine puudulik,” kõlas Kuressaare politseijaoskonna vanemkomissari Aare Alliku kommentaar juhtumi kohta, kus patrull sõitis kohale, silmitses sobimatus kohas parkinud bussi autost vähem kui minuti ja jätkas oma teed.
Soomlaste “Pohjolan Matka” kirjaga turismibuss oli eile kell 11 pargitud kesklinna bussipeatuse kõrval olevale kollaste joontega keelualale, kus see ilmselgelt takistas liiklust, kuna linnaliinibuss ei oleks peatusesse sõita saanud.

Tühjal ja lukustatud bussil ilutses elektrooniline tulikiri “Kaffepaussi”, mis pidi tähendama, et bussi eest vastutaja on otsustanud aja maha võtta ja kusagil tassikese kuuma kohvi juua.
Oma Saare teate peale saabus üsna pea ka kahemeheline politseipatrull. Mundrikandjad peatasid auto, vaatasid läbi autoakna, kuidas peatusesse sõita tahtnud linnaliinibuss pidi peatuma peaaegu ülekäigurajal, ning ligikaudu minut pärast kohalesaabumist sõitis politseipatrull juba edasi.

Otsustasin seepeale ise bussijuhi üles otsida, ning leidsingi mehe sealtsamast lähedalt Wildenbergi kohvikust, kus juht oli tassikese sooja joogiga just lõpetanud. Selgituse peale, et buss pargib vales kohas, mees noogutas ning sõitis bussiga minema.

Pole juhti, pole probleemi

Vanemkomissar Aare Allik selgitas, et politsei märkis üles bussi numbri, et hiljem juhiga vestelda. Valesti parkimise korral saab sanktsioone rakendada vaid sõiduki juhile.
“Kui juhti ei leita, me eraldi teda taga otsima ei hakka, kuna keskendume siiski teistele, prioriteetsematele (rikkumisest sisult enam ohtlikele) liiklusjärelevalve suundadele – joobes juhtide ja kiiruseületajate, juhtimisõiguseta juhtide avastamisele liikluses,” ütles politseijuht.

Allik tõdes, et antud juhtumi korral oleks patrull siiski pidanud autost välja tulema, vähemalt veendumaks, et bussjuht näiteks bussi taga midagi ei toimeta. Seda enam, et patrullil sel hetkel väljakutset ei olnud ning selle ülesandeks oli Kuressaares kiiruse mõõtmine.
“Selleks, et nimetatud bussi puhul veenduda, et juhti juures ei ole, oleks vajalik olnud siiski rohkem juhtumiga tegeleda, sealhulgas ka patrullsõidukist väljuda, seda enam, et osutatud buss takistas liiklust,” märkis vanemkomissar.

Ta lisas, et pärast bussist möödasõitmist naasis patrull endisesse piirkonda, kus jätkas liiklusjärelevalve teostamist ja tabas joobnud jalgratturi.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 38 korda, sh täna 1)