Hooajalisi töökohti Saaremaal napib (1)

Hooajalisi töökohti Saaremaal napib

SUVISE TÖÖ PÕUD: Klienditeenindajaks pääseda on praegu raske, küll aga võib end proovile panna Saaremaal uudses sissekutsuja-reklaamija ametis.

Kui varasematel aastatel on seoses turismihooaja algusega Saaremaal töökohti juurde tekkinud, siis tänavu on töötukassal neid pakkuda märkimisväärselt vähem.

“Sääraseid töökohti on kohe tõsiselt vähe,” rääkis Eesti töötukassa Saaremaa osakonna konsultant Viive Torn. “Kui eelnevatel aastatel on seoses jaanipäeva lähenemise ja töökoormuse suurenemisega näiteks Saaremaa lihatööstus meie abil endale lisatööjõudu otsinud, siis tänavu pole ta seda teinud.”

Pakuvad end ise

Torn vestles sel teemal ka lihatööstuse personalijuhiga, kes ütles, et praegustes oludes on inimesed juba varakult teadlikud, kust võib suure tõenäosusega tööd leida ja seega on nad tööotsingul ise ettevõttesse end pakkuma tulnud.

Analoogiline olukord pidavat Torni sõnul olema ka Saaremaa spaades ja majutusasutustes. Seetõttu oligi näiteks eilse seisuga töötukassa Saaremaa osakonnal pakkuda vaid paar hooajalist töökohta ja needki seotud puhkuste ajal asendamisega, mitte aga tootmise laiendamisega. Keskmiselt makstakse hooajatöölistele miinimumtunnitasust veidi kõrgemat brutopalka.

Otsitakse sissekutsujat-reklaamijat

Üks üsna huvitav töökoht on sissekutsuja-reklaamija. Sellist inimest ootavad oma meeskonda Veski trahter ja Arensburgi restoran ning vähemalt eile pärastlõunal oli see ametikoht veel vakantne.

Veski juhataja Margot Lindpere ütles, et Saaremaa oludes on tegemist küllaltki uue ametiga, kuigi Tallinnas ja mõnes teises Eesti suuremas linnas on toitlustusettevõtted sissekutsujaid juba aastaid kasutanud.
Sissekutsuja-reklaamija ülesandeks on tutvustada linlastele ja linna külalistele Veski trahteris ja Arensburgi restoranis pakutavat. “Eeldame, et see inimene on julge ja suurepärase veenmisoskusega, kuid samas ei tohiks ta käituda pealetükkivalt,” kirjeldas Lindpere, milliseid nõudeid ettevõte sellesse ametisse palgatavale esitab.

“Lisaks peab sel inimesel olema korrektne eesti keel, inglise keele oskus suhtlustasandil ning loomulikult tuleb kasuks ka soome keel.”
Kõnealusele töötajale antakse ettevõtte poolt mõnevõrra vanamoodsam töörõivastus, et ta linnapildis inimestele kohe silma torkaks.
Margot Lindpere lausus, et sissekutsujad töötasid trahteris juba mullu suvel. “Selles ametis oli meil kaks tütarlast, kes tulid oma tööülesannetega toime küllaltki hästi.”

Sissekutsuja-reklaamija palgast juhataja rääkida ei soovinud. “Palk on kokkuleppe küsimus ja lisaks põhitöötasule saab töötaja veel lisaboonust töötulemuste eest,” selgitas ta.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 34 korda, sh täna 1)