Bürokraatia kohanemisvõimet tuleks tõsta (2)

Bürokraatia kohanemisvõimet tuleks tõsta

 

Rasked ajad on käes, selles ei kahtle enam keegi. Kohanemisvõime on see, mis on aidanud inimkonnal miljoneid aastaid kõigi raskuste kiuste püsima jääda. Tsivilisatsioon seab aga üha uusi kitsendusi iga päevaga, me teeme endale ise reegleid, millega hätta jääme.

Kauplused on sunnitud iga päev ära viskama täiesti korralikku toitu, sest nii nõuavad seadused. Inimestele seda jagada ei tohi. Ometi me teame, et osa sellest liigub ka prügikonteineritest kellegi toidulauale.

Aeg on selline, kus iga tunniga lisandub keegi abivajajate hulka. Pea kõigest on võimalik loobuda, aga mitte toidust ja veest. Kuidas aga õpetada bürokraatiale kohanemisvõimet, ei tea vist keegi.

Toimetus ei propageeri sugugi seda, et kõik aegunud toit jõuaks inimeste lauale. Ent ometi ei rikne ju näiteks küpsised, leivatooted, konservid, kompvekid ja veel palju muudki kuupäeva ja kellaaja järgi. “Parim enne” viimase kuupäevaga toidu väärikalt korraldatud jagamine aitaks kindlasti paljusid hädasolijaid.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 15 korda, sh täna 1)