Niidutöö on kiidutöö

Niidutöö on kiidutöö

 

Kuigi kevad pole ka sel aastal põllumeest soosinud, on söödatootmine käima läinud. Ajad, kus põllult oodati rasket silomassi, on jäädavalt möödas. Tänane põllumees niidab või kesisemat, aga see-eest toitainerikkamat rohusööta.

Põllumees on visa. Suur osa neist peab oma tootmisele juba peale maksma, ent nii kevadisest külvist kui ka alanud silotööst on näha, et käegalööjaid põllumeeste hulgas ei ole. Talupidamine pole poepidamine, et kui kaup ei lähe, paned homsest ukse kinni ja kõik.

Millal tulevad helgemad ajad, kas läheb veel kaua? Neid mõtteid on paljudes taludes ja ühistutes mõlgutatud võib-olla siis, kui tuul tuisulund keerutab. Muul ajal peab aga tegutsema, kas või ise püksirihma koomale tõmmates.

Põllumeestel optimismi siiski veel jagub. Kust nad seda ammutavad? Küllap on esivanemate geenid need, mille kaudu visadus liigub põlvest põlve.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 13 korda, sh täna 1)