Võidutule toob Saaremaale Leevi Naagel (1)

Järjepidevuse ja kestvuse märgina valiti tänavuse võidutule maakondadesse toojateks kaitseliitlased, kes olid organisatsiooni taasloomise juures ja on aktiivsed liikmed oma kodumalevates tänini. Saaremaa tuletooja on vanemseersant Leevi Naagel.

“Ta on üks meie asutajaliikmetest ja aktiivne tänaseni,” iseloomustas Saaremaa maleva pealik major Toomas Luik tänavust tuletoojat, lisades, et Leevi Naagel on oma südameasjaks võtnud Kärla valla noorkotkaste ja kodutütarde isamaalise kasvatuse ja treenimise. “Noored on tema käe all harjutades olnud vabariiklikel võistlustelgi edukad,” kiitis Luik.

President Toomas Hendrik Ilves annab võidutule maakondade tuletoojatele üle 23. juunil kell 11 algaval võidupüha paraadil Jõgeva keskväljakul. Iga maleva kaitseliitlane viib võidutule kodumaakonda, kus see antakse maakaitsepäeva tähistamise üritustel omakorda üle valdade/linnade esindajatele, et see jõuaks nii kogu Eesti jaanituledele.

Võidutule maakondadesse saatmise komme pärineb aastast 1936, kui president Konstantin Päts süütas pealinnas võidupühaüritusel võidutuletõrviku ja mootorratturitest kaitseliitlased viisid tule laiali üle riigi igasse linna ja maakonda.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 26 korda, sh täna 1)