KTG hakkab madruseid koolitama

Kuressaare täiskasvanute gümnaasium (KTG) avab sel sügisel koostöös Eesti mereakadeemia merekooliga mereklassi, mille lõpetajad saavad madruse kutsetunnistuse.

KTG direktor Ly Kallas rääkis Oma Saarele, et kaks aastat kestev madruseõpe sisaldab 300 tunni ulatuses õppetunde ja 140 tundi praktikat. Kallase sõnul õpitakse merendusaineid 10. ja 11. klassis, sest nii saab gümnaasiumi lõpuklassis keskenduda üldainetele ning riigieksamiteks valmistumisele.

“Kuressaare on Eesti suurimal saarel paiknev linn ja kus siis veel meremehi õpetada, kui mitte siin, kus meri ümberringi,” selgitas Ly Kallas merendusklassi avamise tagamaid. Ta kinnitas, et KTG ei ole konkurendiks Orissaare gümnaasiumile.

“Meie merendusklasside sihtrühmad on erinevad. Täiskasvanute gümnaasiumisse ootame eelkõige vanemaid õpilasi, kellel on õpingud kunagi pooleli jäänud ja kes on huvitatud koos üldharidusega ka madruse kutsetunnistuse saamisest,” rääkis Kallas.

Madruseõppe kursus koosneb põhiõpingutest ja valikõpingutest. Põhiõpingud sisaldavad näiteks laevade ja laevatöödega seotud tunde, samuti õpitakse enesepäästevõtteid ekstreemsetes mereoludes. Valikõpingud annavad ülevaate merekultuurist ja -etiketist, merekeskkonna kaitsest, kalanduse ja meremajanduse alustest ning väikesadamate haldamisest.

Mereklassi astujate avaldusi võetakse KTG-s vastu 18. juunini.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 59 korda, sh täna 1)