Õpetajad õpivad kandlemeistriks

Õpetajad õpivad kandlemeistriks

JA NII TA VALMIB: Tööhoos on Kuressaare gümnaasiumi matemaatikaõpetaja Piret Paomees.
Peeter Kukk

Selle nädala lõpuni meisterdavad õpetajad Kuressaare gümnaasiumis esmakordselt väikekandleid.

“Ühe kandle tegemine võtab 5–6 päeva aega,” ütles kursuse juhendaja, Kuressaare gümnaasiumi tööõpetuse õpetaja Mart Aardam.

Praegu meisterdavad pille kokku 14 õpetajat, juhised, materjal ja näidispillid on Mart Aardamilt.

“Selline kuivatatud nelja aasta vanune puit, mida on väga raske saada. Saaremaa kuused on küll hästi okslikud, aga seda huvitavam pill tuleb, annab mustrit juurde,” selgitas Aardam. Osavõtutasu eest saab kursuslane pillipaku, kõlalaua materjali, virbleid, keeli, peitse ja puiduõli.

Saaremaa ühisgümnaasiumi muusikaõpetaja Mari Ausmees sõnas, et temal läheb päris hästi. “On mõningaid asju, mida ei oska ette mõelda, siis tuleb õpetaja abi küsida. Kuid kui kannel valmis, lähen augustikuus Leisi pillilaagrisse. Tahaks ikka mängida ka koolis laste rõõmuks,” rääkis Ausmees.

KG matemaatikaõpetaja Piret Paomees lausus rõõmsalt, et täitsa mõnus on. “Vaheldus tavalisele tööle,” kiitis ta. Õpetaja Pilvi Karu samast koolist ütles, et käib igal suvel Leisis pille tegemas, aga kannelt teeb esimest korda. “Ma mängin ikka lastele, siiamaani ei ole oma kannelt olnud, aga tundides olen väikekannelt mänginud küll.”

Kui huvilisi jagub, on Mart Aardam nõus taolist kursust korraldama ka tuleval aastal. Tänavu juulis juhendab Aardam Kuressaare gümnaasiumis üle-eestilist kandle meisterdamise laagrit.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 100 korda, sh täna 1)