UUS! Saaremaalt läheb suurele peole 35 koori ja 3 rahvamuusikaansamblit

Kõik Saaremaa koorid, kes tahtsid, tänavusele Tallinnas 2.–5. juulini toimuvale laulupeole ka pääsevad. Rahvamuusikakollektiividest osaleb pillipeol kolm ansamblit.

“See on väga rõõmustav, et kõik koorid on end peole laulnud,” ütles laulu- ja tantsupeo Saaremaa kuraator Valve Heiberg.

Segakooridest osalevad laulupeol SA Laulu- ja Tantsupidu kodulehe andmetel Kuressaare gümnaasiumi Ave (juh Mai Rand), Saaremaa ühisgümnaasiumi Kreedo (juh Mari Ausmees), Orissaare Horele (juh Anne Kann), Kärla külakoor (juh Anita Kangur), Lümanda külakoor (juh Ülle Reinsoo), Kaarma Karmele (juh Sirje Torn), Valjala Waldia (juh Õie Pärtel), Lümanda valla Taritu segakoor (juh Reet Laht), Mustjala segakoor (juh Imbi Kolk), Muhu segakoor (juh Leena Peegel), Kuressaare Eysysla (juh Helle Rand), Salme külakoor (juh Anita Kangur), Kuressaare Lyra (juh Pilvi Karu), Leisi valla Karja segakoor (juh Tiina Oks), Kuressaare Helin (juh Mai Rand), EELK Kuressaare Laurentiuse koguduse Sauer (juh Ester Soe).

Naiskooridest laulavad suurel peol Orissaare gümnaasiumi tütarlastekoor (juh Anne Kann), Kuressaare linna Piret (juh Ülle Reinsoo), EELK Kärla koguduse naiskoor (juh Ülle Vallaste), Saaremaa neidudekoor (juh Anne Kann), Inspira neidudekoor Neidis (juh Laine Lehto) ja ühinenud naiskoor Pihtla Ätsed (juh Marika Mets).

Mudilaskooridest pääsevad Tallinna laulma Leisi keskkooli koor (juh Tiina Oks) ja Saaremaa ühisgümnaasiumi JO-LE-MI (juh Riina Laanes).
Lastekooridest osalevad Kärla põhikooli koor (juh Marika Aarnis), Leisi keskkooli koor (juh Tiina Oks), Orissaare gümnaasiumi Sirtsud (juh Anne Kann), Saaremaa ühisgümnaasiumi Kressendo (juh Mari Ausmees), Kuressaare gümnaasiumi Vocaliisa (juh Helle Rand) ja Valjala põhikooli lastekoor (juh Helen Aasmaa).

Poistekooridest sõidavad peole Saaremaa Poistekoor (juh Veikko Lehto) ja Saaremaa ühisgümnaasiumi Kratid (juh Mari Ausmees).
Meeskooridest läheb Saaremaa Meeskoor (juh Mari Ausmees).
Puhkpilliorkestritest osalevad Orisaare Brass (juh Valdo Rüütelmaa) ja Kuressaare Linnaorkester (juh Matis Männa) ning rahvamuusikakollektiividest Orissaare muusikakooli ansambel (juh Õie Pärtel), Muhu kapell Laulusõbrad (juh Vello Tikerpalu ja Mihkel Mereäär) ja Muhu põhikooli kapell Kuldvõtmeke (juh Vello ja Leena Peegel).

Kokku osaleb XXV laulupeol 26 430 lauljat ja pillimängijat, kõige rohkem on peol segakoore. Peo juhatab 2. juulil sisse pillipidu Raekoja platsil, sellele järgneb kolm tantsupeoetendust “Meri” ja kaks päeva kestev laulupidu.

Tantsupeo idee autor on Henn Tiivel ja kunstiline juht Ülo Luht, laulupeo kunstiline juht on Ants Soots.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 54 korda, sh täna 1)