Eelolev nädal möödanikus

Erandina alustaksin seekord ajaloosündmuste ülevaadet eilse päevaga: nimelt möödus eile sada viiskümmend aastat päevast – see oli 1859. aasta 22. mai –, mil Šotimaa pealinnas Edinburgh’is sündis Arthur Conan Doyle – mees, kes lõi sõna otsese mõttes surematu ja väga leidliku detektiivi Sherlock Holmesi.

Umbes viis aastat tagasi, kui tähistati kirjaniku 145. sünniaastapäeva, tuli juhusliku kokkulangevuse tõttu päevavalgele tema suur arhiiv, mida ligi pool sajandit peeti kadunuks. Mõned aastad tagasi müüdi see arhiiv Londonis toimunud oksjonil. Selles sisalduvad dokumendid tõid aga päevavalgele mitu huvitavat fakti, millest lai avalikkus varem ei teadnud.

Täpsemalt arhiivist välja koorunud saladuste kohta loe tänasest Oma Saarest.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 21 korda, sh täna 1)