Tervitus Vilsandilt Kuressaarele sünnipäevaks

Tervitus Vilsandilt Kuressaarele sünnipäevaks

TÜTRE KIRI ISALE: Maria Pihlak (vasakul) ja Kristiin Koppel võlusid Kuressaare linna sünnipäeval publiku Jaan Tätte lauluga “Tütre kiri isale”. Tätte saatis neidusid kitarril.

Mulle meeldib Kuressaare linn võrreldes teiste Eesti linnadega kahel põhjusel, tunnistas Vilsandi meeste poolt Kuressaare linnale sünnipäevatervitust tooma tulnud saarevaht Jaan Tätte laupäeva õhtul linna kultuurikeskuses.

Ühe põhjusena tõi ta välja selle, et Tallinna taustaga inimesena on ta väga vaimustunud võimalusest Kuressaares tasuta parkida: “Kui see tasuta parkimine tuli, sõitsin mööda Kuressaaret ja parkisin vaimustunult igal pool natuke aega.” Samuti meeldib Tättele Saaremaa pealinna inimeste usaldus autojuhtide vastu. “Nad lähevad, kapuutsid peas, sirgelt just seal üle tee, kus neil vaja minna on, olenemata sellest, kas auto tuleb või mitte. Nad teavad, et autojuhid neid alla ei aja.”

Niimoodi, humoorikate vahepaladega vürtsitas laulev Vilsandi saarevaht oma tervituskontserti Kuressaarele. Eriliselt südamlikult kõlas aga Kuressaare piigade Kristiin Koppeli ja Maria Pihlaku esituses ja Tätte kitarri saatel Vilsandi mehe endakirjutatud laul “Tütre kiri isale”.

Tegelikult ei olnud aga Jaan Tätte kontsert ja Pilvi Karu laulutüdrukute esitused ainsad, mis kuressaarlasi ja ehk ka linna külalisi laupäeva õhtul võlusid. Juba kultuurikeskusesse sisenedes võttis tulijaid vastu muusikakooli brass Karlis Saare dirigendikepi all ning sünnipäevapirukaid pakkusid linnaisad Kalle Koov ja Argo Kirss isiklikult.

Et eelmisel nädalal oli Kuressaare oma tegemistes hõivatud ka UNICEF-i Sinise Nädalaga, siis andis UNICEF-i Eesti esindaja Toomas Palu tänukirja nii Urve Tiidusele kui ka Lindia Lallole – ikka lapsesõbraliku linna ja noortega tegelemise eest.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 47 korda, sh täna 1)