Tapmises kahtlustatav mees ei ole süüdistusega nõus

Eile astus Kuressaares kohtu ette 46-aastane Toomas, keda kahtlustatakse eaka naise tapmises Saklas kuus aastat tagasi. Lisaks sellele süüdistatakse meest varguses, omastamises ja kelmuses.

Istung jäi aga lühikeseks, sest kohtualune väitis, et kuna ta eeluurimisel andis ütlusi surve all, ei ole ta lühimenetlusega enam nõus ja soovib varem antud ütlustest loobuda. Toomas ei olnud nõus sellega, et teda süüdistatakse tapmises ja varguses. Teistele kuriteosüüdistustele tal vastuväiteid ei olnud.

Kuna kohtualune lühimenetlusest keeldus, edastab kohtunik toimiku prokuratuurile ning eile ei olnud veel teada, millal kohtuprotsess jätkub.
Kogu Sakla küla jahmatanud tapmine pandi toime 2003. aasta aprillis, mil jäi teadmata kadunuks 79-aastane üksinda elanud naine. Kui lapsed ema telefoni teel kätte ei saanud, teavitati politseid. Politsei leidis peahaavaga tapetu tema kodumaja teiselt korruselt viljakirstust.

Politsei teadis kahtlusalust algusest saadik, kuid paraku oli mees jooksus. Tapmise uurimine sai uue hoo sisse eelmise aasta lõpus, kui pärast kuritegu rettu jooksnud Toomas mullu 19. novembril mandril vahistati. Enne seda elas mees mandril ja teenis elatist mitteametlike juhutöödega, mis tegi tema tabamise keerulisemaks, kuna mees esitles end valenimega. Kas Toomas on selles raskes kuriteos süüdi, otsustab kohus.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 24 korda, sh täna 1)