Saaremaa lauamängijad jälle vabariigi parimad (1)

Aastatel 2003–2007 viis korda järjest vabariigi meistriks tulnud Kuressaare lauatenniseklubi Tops lauamängude mitmevõistluse võistkond pidi eelmisel aastal esikoha loovutama Pärnumaa koroonaklubile Ring.

Vaatamata tõsistele raskustele võistkonna komplekteerimisel õnnestus sel aastal see viga parandada ja mandrimeestele tehti jälle selgeks, et tegelikult on Saaremaa mitmevõistlejad jätkuvalt vabariigi parimad.

Individuaalselt sai parima tulemuse Andres Kuusk, kes meeste nooremas vanusegrupis krooniti esmakordselt vabariigi meistriks. Ta kogus 41,5 punkti 56 võimalikust ja edestas oma põhirivaali Valter Viisutit 2,5 punktiga.
Pronksmedaliga naasis koju meie värske maakonna meister Rein Kirst, kuid tema jäi võitjast maha juba 7,5 punktiga, mis on selle ala kohta väga suur vahe.

Gunnar Usin leppis seekord 30 punktiga, mis andis üheksanda koha.
Teised meie meeste kohad olid järgmised: Marek Kolk (12. koht, 29 punkti), Reivo Vinter (20. koht, 27,5 p), Paavo Vara (31. koht, 23 p), Gunnar Vaho (33. koht, 21 p) ja Enno Kermik (34. koht, 20 p). Kuni 18-a poiste arvestuses sai Reivo Vinter esikoha, 60–69-a võistlusklassis oli parim Rein Kirst ja üle 70-a vanusegrupis saavutas Paavo Vara neljanda koha.

Naistega oli meil probleeme seetõttu, et Saare maakonna selle ala liidrid Siisike Lehtsi ja Tiia Müürisepp vaevlesid haiguse küüsis ning seetõttu pidime lootma teiste õnnestumistele.

Ellen Aljas mängis igati korralikult, kogus täpselt poole võimalikest punktidest ehk 28 punkti 56 võimalikust, mis andis üldarvestuses kõrge viienda koha.

Teine naisvõistleja Anni Luup oli 23,5 punktiga üheksas. Üle 55-a klassis sai Ellen teise koha ja Anni oli alla 18-a arvestuses kolmas.

Teine liiga lõpetas

Maakonna teise liiga paremad selgusid eelmisel pühapäeval. Kolme etapi kokkuvõttes saavutas parima tulemuse Jüri Saar (38 kohapunkti 40 võimalikust), teine oli Jüri Janson (35 kp), kolmas Reivo Vinter (34 kp), neljas Jaan Kaju (33,5 kp), viies Väino Uljas (22 kp) ja kuues Gunnar Kasesalu (22 kp).

Nemad on need mehed, kes võivad osaleda järgmisel hooajal esiliiga meistrivõistlustel. Kokku käis teises liigas mängimas 18 mitmevõistlejat.
Sellega pole aga lauamängijate hooaeg veel lõppenud, kuna eeloleval laupäeval seisab ees maakonna meistrivõistluste paarismängu turniir.

Ootame aktiivset osavõttu!

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 16 korda, sh täna 1)