Kärbitud sünnitoetus tekitab pingeid (6)

Vähemalt ühe jaanuari alguses Kuressaares sündinud lapse vanemad on linnavalitsuse peale püstivihased, kuna linn maksab neile sünnitoetust praegu kehtiva korra järgi ehk 2500 krooni. Eelmisel aastal oli toetus kaks korda suurem.

Täna maksab Kuressaare linnavalitsus viimase poole aasta jooksul linnas sündinud laste vanematele välja 150 000 krooni. 60 lapse hulgas on nii tänavuse aastanumbri sees sündinud kui ka eelmisel aastal ilmavalgust näinud kuressaarlasi.

Linnavalitsuse lastekaitse spetsialisti Helle Kahmi sõnul esitab Kuressaare linnale sündinud laste nimekirja maavalitsus, eelmine nimekiri tuli linnavalitsusele 2. detsembril ja sünnitoetused anti kätte 22. detsembril 2008.

“Lapsevanemal on õigus registreerida laps kuu aja jooksul pärast sündi, seetõttu on uue aasta lapsed headel aegadel ja sünnitoetuse tõusmisega seotult saanud ikka selle raha, mis sellel korral kätte antakse,” rääkis Kahm.
Viimati tõusis sünnitoetus 4000 kroonilt 5000-ni 2005. aastal ja lapsed, kelle sünd registreeriti hiljem kui eelmine sünnitoetus kätte anti, said vastavalt suurema summa selle eelarveaasta järgi, millal raha kätte anti, selgitas Kahm. Samamoodi on ka nüüd, kuid suurenemise asemel sünnitoetus paraku vähenes.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 27 korda, sh täna 1)