Juhtkiri: Kurgedele oma maa

Juhtkiri: Kurgedele oma maa

 

Kevadine aeg muudkui paneb loodusest kirjutama. Ilmselt ka sellepärast, et inimesed on loomade-lindude suhtes hoolivamaks muutunud. Metsaasukatest rääkides ei arvata enam ammu, et kui mõni neist hätta satub, on tulemus loodusliku valiku küsimus.

Holger jättis Valve, ka see uudis on mõnus. Hülgepoeg ei pea laevale puhkama ronimist enam vajalikuks Või siis sõnum kotkastest, kes läksid kaklema ja jäid puuharude vahele kinni. Üks selili all, teine, tiivad laiali, tema peal. Ja kinni mis kinni, nuta või naera.

Aga inimene oli kohal ja kutsus abi välja. Päästeoperatsiooni tuli toimetada asjatundlikult. Kui linnud päästetud, arvasid asjatundjad, et küllap olid nood seal olnud juba paar päeva ja lugu oleks võinud lõppeda hoopis kurvemalt.

Ja veel – must-toonekurgedele osteti maad. Elagu seal rahus, keegi ei hakka neid metsatöödega häirima. Kurgedel isiklik maa – on ju tore uudis!

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 13 korda, sh täna 1)