Ajalooline maja tuleb taastada (11)

Muinsuskaitseamet ei kooskõlastanud neile esitatud eritingimuste projekti, mis puudutab Kuressaares asuvat Pikk tänav 44 hoonet.

OÜ Kuressaare Kommunaalprojekt koostatud eritingimustesse käskis muinsuskaitse sisse viia punkti, milles öeldakse, et Pikk 44 hoone tuleb taastada samas mahus ja algsel asukohal ning kasutada sama välisseina materjali. Samuti nõutakse, et maja arvatavat ehitusaega näitav raidkivi eksponeeritaks algsel asukohal.

Vaatamata sellele, et muinsuskaitse eritingimused olid tellitud, lammutasid omanikud omavoliliselt osa hoonest. Väidetavalt selle tõttu, et ekspertiisis on öeldud, et maja on varisemisohtlik. Siiski pidanuks omanikud koostamisel olevad eritingimused ära ootama.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 28 korda, sh täna 1)