Veerandi Supernoova osalistest moodustavad saarlased

Saaremaise koolimoe heast tasemest annab aimu selle nädalavahetuse teade, et Eesti suurima moedisainerite konkursi Supernoova finaalvõistlusel osalejatest veerand on saarlased.

Võistluse nooremas kategoorias on kümnest osalejast neli Kuressaare gümnaasiumi õpilased ning vanemate moedisainerite seas astub üles saarelt pärit Külli-Kerttu Siplane.

Nooremas kategoorias osalevad Supernooval KG õpilased Maris Tustit, Merilin Heinsoo, Siiri Kaseorg ja Kristin Liias, kõigi tüdrukute moeloomingut võis näha ka kahe nädala tagusel maakondlikul koolimoe konkursil LOOK KOOL Kuressaare kultuurikeskuses.

Supernoova finaalidesse on saarlased pääsenud viimasel viiel aastal ning ära on toodud oma kategooria võitegi. Kaks aastat tagasi sai enim punkte Katrina Kaubi, eelmise aasta Supernoova finaalis osales nooremas kategoorias kolm saarlast: Kristin Liias, Katrina Kaubi ja Kaisi Rosin.

Kokku kandideeris Supernoovale seekord 127 tööd, mille seast valiti kumbagi kategooriasse kümme tööd. Esmakordselt toimus finalistide valimine interneti vahendusel. Tänu sellele osalesid eelvooru žürii töös moespetsialistid Itaaliast, Inglismaalt, Rootsist, Soomest, kes nädalavahetusel oma otsuse langetasid.

Žüriisse kuulusid Marie Claire’i peatoimetaja Anu Merila, Ivo Nikkolo peadisainer Eve Hanson, disainer Reet Aus, moefotograaf Kalle Kuusela, disainer Catharina Olsson, Baltikumi Moeföderatsiooni president Elena Strahova, Paolo Tomei MP Management’ist, Diadora-Invicta Group’i tegevdirektor Enrico Mambelli ning moe-PR agentuuri juht Mandy Lennard.

Supernooval hinnatakse nooremat ja vanemat kategooriat eraldi. Kõigepealt astuvad lavale nooremad ning õhtu edenedes toimub vanema kategooria etteaste. Supernoova finaalvõistlus toimub 27. juunil Tallinnas Vene teatris.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 13 korda, sh täna 1)