Uied tulijad ja vanad paramad Muhu vokaalansamblite päeval

Uied tulijad ja vanad paramad Muhu vokaalansamblite päeval

SISEMINE SÄRA JA LAULURÕÕM: Vokiratta “Vokiratas” sai žüriilt auhinna “parama rattalaulu” esituse eest.

Läinud pühapäeval peeti Muhu saarel Liiva koolimajas Saare maakonna vokaalansamblite päeva. Põhiteemal “Rahvuslik” esines kokku üheksa ansamblit, kelle esitusi hindas peale kohaliku publiku ka auväärne Muhu-põhine žürii: tuntud laulja Ivo Linna, tänapäevase väärtmuusika saarele tooja Toomas Rohtlaan ning staažikas laste rahvapilliõpetaja ja kapelli Laulusõbrad eestvedaja Vello Tikerpalu.

Kas oli see kodukooli saali tuttav õhkkond või leidsid steriilsete mikrofonide vahenduseta esitatud laulud otsema tee südamesse, aga esinejad mõjusid kõik isemoodi eriliste ja erimoodi suurepärastena. Nii jagas žüriigi hoopis tavapäratuid aunimetusi, jättes lauluoskused otseselt hindamata.
Laimjala naisansambel koos juhendaja Ilvi Pihliga pärjati “uie tulija vana hea Mozarti-nimelise preemiaga” – nende kõlavas esituses sai muuseas kuulda Mozarti “Ave Verum’it”.

Sõbratarid (juhendaja Marvi Tamme) said kiita “moekate kuubede eest”, mis pälvisid häid sõnu ka tavapublikult. Lisaks kiidab allakirjutanu neid kõige säravamate naeratuste eest.
Leedikiri, keda juhendab Karin Pulk, pani kuulajad muigama ja märgiti ära “parama päevakohase teemakäsitluse eest”. Ivo Linna sõnul peaks nende positiivsust süstiva päevakajalise rahva arvamuslaulu linti võtma ning Toompeale saatma.

Sireene, keda juhendab Malle Veske, kiideti kõvasti nende “keikse nobedamate jalgade” eest. Tõepoolest – kui üllatusesinejana tuli lavale Muhu meesansamblist väljakasvatatud kapell oma lõbusate tantsulugudega, kepsutasid Sireenide noorikud polkat tantsida ning kahju oli vaid häbelikest istumajääjatest.

Punased Sõstrad Anita Kanguri kamandamise all, kes viivad koju ühe auhinna teise järel, kuulutati “parama sõja-rahvalaulu” esitajaks. Saal kuulas ja hingas vaevu, kui mehed lavatrepil istudes sõjajuttu vestsid.
Vokiratas, keda juhatab Leena Peegel, säras sisemiselt puhtalt juba laulmise rõõmust. Nende esitatud eesti rahvalaul “Vokiratas” sai esituse ajal ühe kõrvalistuja poolt ära märgitud, kui huvitavalt hüpnotiseeriv lugu ning žürii auhindas neid “parama rattalaulu” esituse eest.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 34 korda, sh täna 1)