Thea Paluoja toob oma lauljad Kuressaarde

Homme kell 18 annavad Kuressaare kultuurikeskuses ühiskontserdi Rapla laulustuudio neidudekoor ja poisteansambel TOHOHH (juhendaja Thea Paluoja) ning Kuressaare gümnaasiumi tütarlastekoor Vocaliisa (juhendaja Helle Rand) ja ansamblid Õunake ja Mandlike (juhendaja Pilvi Karu.

Thea Paluoja sõnul alustasid nad koos Pilvi Karuga eelmisel aastal ühist projekti, et lastekooriealised tüdrukud koos laulma panna. “Eelmisel aastal olid Kuressaare tüdrukud Raplas, kus andsime ühiskontserdi ning pärast olime koos puhketalus, laulsime ja tegime igasuguseid muid vigureid ja workshop’i,” rääkis Paluoja, lisades, et muusika tegemisel ongi oluline loovus.

Paluoja sõnul on ta aegade jooksul varemgi oma noortega Saaremaal käinud, kuid praeguse kooriga veel mitte. “Ma tean, et on päris mitu last, kes ei ole üldse enne Saaremaal käinud,” ütles ta.

Tööd noortega peab tuntud lauluõpetaja põnevaks – mitte kunagi ei tea sügisel, mis aasta toob. “Lastekoorid on muutuvad, igal sügisel on koor uue näoga. On mõned vanemad olijad, on uusi, kes tulevad mudilaskoorist üle, on neid, kes üldse alles alustavad,” rääkis ta.

Homsel kontserdil kõlab Rapla noortelt suures osas a cappella muusika. “Mulle see väga sobib ja meeldib, see arendab ja hoiab laulmise proportsiooni paremini paigas,” märkis Paluoja.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 26 korda, sh täna 1)