Evestuse Põhjakonn podiseb juba maanteedel (1)

Evestuse Põhjakonn podiseb juba maanteedel

PÕHJAKONNA SELJAS: Evestus on rahul, tsikli ehitamine tuli hästi välja.

Kunstniku ja Saaremaa motoklubi juhi Erki Evestuse Ameerikast ostetud 2000-kuupsentimeetrise silindrimahuga mootorratas on saanud Kudjape külas elavale kunstnikust motofännile omase kujunduse. Tsikli ristis Evestus Põhjakonnaks.

“USA oksjonilt ostsin mootori, raami ja siuksed asjad. Neid juba ise ei tee. Ideest teostuseni läks poolteist aastat,” jutustas eile oma koduõues uhket sõidukit demonstreerinud Evestus. Idee panna sõidukile nimeks Põhjakonn sai Erki Evestus Andrus Kivirähki raamatust “Mees, kes teadis ussisõnu”.

“Kui eestlastel häda käes, siis tuleb Kivirähu versiooni kohaselt Põhjakonn üles äratada. Mõtlesin, et teen seda sümboolselt. Võib-olla on sellest eesti rahvale abi,” mõtiskles Evestus.

“Konna” detailid modelleeris kunstnik kõigepealt savist. Seejärel võttis ta kasutusele kipsvormid, paadiplastiku ja klaasriide. Nikliläikelise tsikli konnaroheline hambaid paljastava naeratusega bensiinipaak on vahest see detail, mis kõige enam uudistajate pilke tõmbab. Põhjakonna käpp on õhupuhastajaks ja poritiivadki kujutavad konna.

Autoregistrikeskuses läbis mootorratas kõik testid. Saaremaa teedel on Põhjakonn proovisõitudel end edukalt näidanud. 8. mai hommikul kell kaheksa stardivad Ösel MK liikmed podisevatel kaherattalistel Otepää kokkutulekule.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 144 korda, sh täna 1)