Aleksander Lobanovi taiesed linnuses

Kuressaare linnuses on avatud näitus kurttumma vene kunstniku Aleksander Lobanovi (1924–2003) töödest.

Näituse ühe kuraatori Sigrid Saarepi sõnul elas Lobanov 50 aastat Venemaa erinevates psühhiaatrilistes hooldekodudes. Kogu mehe isiklik vara mahtus vaid ühte kohvrisse ning sisaldas sadu joonistusi ja üledekoreeritud portreefotosid temast endast. Joonistama hakkas ta 1960. aastatel, laiemalt tuntuks said tema tööd alles pärast mehe surma.

Lobanovi joonistused on saanud laiemalt tuntuks tänu kunstnik Dominigue de Miscault’le, kelle abiga jõudsid pildid ka Tallinna. Dominigue de Miscault on Venemaaga seotud sotsiaalse kunstiprojekti kaudu, ta on korraldanud Lobanovi taieste väljapanekuid varemgi, enne Eesti-näitusi eelmisel aastal Taanis, ning kirjastanud põhjaliku albumi Lobanovi teostest.

Näitus Kuressaare linnuse kaitsetorni kolmandal korrusel jääb avatuks 7. juunini.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 18 korda, sh täna 1)