Lihtne küsimus

Äripäev kirjutab, et pangad sooviksid saada infot oma laenuklientide palgakärbetest. Kas näiteks Swedbanki laenulepingutes on ka vastav kohustus kirjas?

Vastab Swedbanki kommunikatsioonispetsialist Laura Käesel:
 
Meie laenulepingute kohaselt peab laenusaaja teavitama panka sündmustest, mis mõjutavad laenulepingu tingimuste kohast täitmist laenusaaja poolt. Palga alanemine võib tõesti olla üks neist sündmustest, mille puhul tuleb panka informeerida. 

Panga teavitamine on aga eelkõige kliendi enda huvides, sest juhul kui sissetulekute vähenemine toob kaasa raskusi laenu teenindamisel, siis koostöös pangaga on võimalik leida lahendus olukorra leevendamiseks. Kui aga sissetulekute vähenemine kohustuste täitmist ei mõjuta, siis panka sellest eraldi teavitama ei pea.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 12 korda, sh täna 1)