Keda kiita leiva eest (1)

Keda kiita leiva eest

 

Külvitööd on täies hoos, külm, kuid päikseline kevad on maa kiiresti kuivatanud. Eelmise aasta sügisest, mil osa saaki uppus, pole jälgegi. Vaatamata sellele, et suur osa saagist põllule jäi, on viljahinnad pidevas languses ja põllumees taas küsimuse ees, kui palju tasub üldse külvata.

Teisalt kui vaatame leiva, saia või teistegi jahutoodete hindu, tekib küsimus, mis selle hinna meil siis ikka nii kõrgele ajab. Kas üksnes see, et eestlased on harjunud teraviljatooteid tarbima? Talumehe töö ja vaev surutakse sentidesse, leivapätsi hind küündib aga kümnetesse kroonidesse.

Põllumehele öeldakse vilja hind ette – müü, kui soovid! Töötleja ja kaupmees teevad isekeskis leivahinna. Tunneme kaasa teraviljakasvatajale ja loodame, et see päev pole kaugel, mil õiglus maksma pannakse!

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 37 korda, sh täna 1)