Heino Vipp lööb linna prügimajanduses korra majja (4)

Hiljuti Kuressaare linna heakorraspetsialistina tööle asunud endine kalakaitseinspektor Heino Vipp lubab linna prügimajanduses tugeva kontrolli alla võtta.

“Hakkame käima mööda firmasid ja asutusi ja nad hakkavad esitama mulle dokumentaalseid tõendeid, kuhu ja millal on prügi ära antud,” ütles Oma Saarele Kuressaare linnavalitsuse heakorra järelevalvespetsialist Heino Vipp, kelle sõnul peavad kontrollitavatel olema ette näidata kas prügimäearved või leping OÜ-ga Prügimees.

Heakorraspetsialist märkis, et eesmärk on jõuda põhjusteni, miks viiakse prügi tühermaadele ja teistesse selleks mitte ette nähtud kohtadesse.
Reedel Prügimehe esindajatega kohtunud Heino Vipp võtab esimesena ette ühe kesklinna baari, kes on alates 26. jaanuarist olnud prügiveo eest võlgu ning kelle prügi pole sellest ajast saadik prügimäele viidud. Samas on toitlustamisega tegelev baar kogu aeg töötanud ja rikkunud jäätmeseadust.

“Et baar saaks edaspidi normaalselt edasi töötada, peab ta tasuma oma arve Prügimehele ja taastama prügiveofirmaga normaalse lepingulise suhe,” rääkis Vipp, kelle sõnul poetab nimetatud baar praegu oma prügi linna prügikastidesse.
Senisest rangemalt hakkab linna kontrollima ka ehitusjärgus olevate objektide heakorda.

Põhimõttekindlust näitab uus järelevalvespetsialist üles ebaseadusliku raie süüdlaste väljaselgitamisel. Praegu käib väärteomenetlus seoses viie kasepuu loata raiumisega, mille kordasaatjaid ootab rahatrahv.

Tunnistajate ülekuulamisele ilmumata jätnud pealtnägija suhtes lubas Vipp kohaldada sundtoomist. “Lasin talle edasi öelda, et kui ta tänase päeva jooksul kohale ei ilmu, siis toob ta siia politsei,” lausus Vipp.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 21 korda, sh täna 1)