Selgusid saarlaste majutuspaigad laulu- ja tantsupeol

Suvel Tallinnas toimuval laulu- ja tantsupeol osalevad saarlased majutatakse sel aastal Kadrioru saksa gümnaasiumisse, Tallinna 32. keskkooli ja Kristiine gümnaasiumisse.

Laulu- ja tantsupeo Saaremaa kuraator Valve Heiberg ütles Oma Saarele, et lauljate majutuskohtadeks on nagu eelmiselgi peol Tallinna 32. keskkool ja Kristiine gümnaasium.

“Kui eelmine kord olid need koolid remonti minemas ja lastel lubati naljaga pooleks isegi seinale joonistada, siis nüüd on nad hästi remonditud ja korras,” rääkis Valve Heiberg. “Eriti hea mulje jättis meile Kristiine gümnaasium, kus möödunud korral olid pesemisvõimalused tagasihoidlikud, aga seekord on dušše piisavalt ja ruumid on kõik väga ilusad.” Tantsijate peatuspaigaks on seekord kesklinna tsoonis asuv Kadrioru saksa gümnaasium. “On olnud aegu, kus me oleme ikka väga äärelinnas olnud, eelmine kord majutas tantsijaid Lilleküla gümnaasium,” kommenteeris Heiberg.

Saarlaste laulu- ja tantsupeo peastaap seatakse sisse Kadrioru saksa gümnaasiumis. Tallinna 32. keskkoolis on majavanemaks Krista Riik ja Kristiine gümnaasiumis Tiiu Villsaar.

XXV laulu- ja XVIII tantsupidu “ÜhesHingamine” toimub Tallinnas 2.–5. juulini. Tantsijad sõidavad peole 30. juunil, lauljad aga 2. ja 3. juulil. Kokku osaleb Saaremaalt suurel laulu- ja tantsupeol tuhatkond peolist.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 17 korda, sh täna 1)