420 noort kirjutab täna Saaremaal küpsuskirjandit

Täna kirjutab Saaremaa gümnaasiumides küpsuskirjandit 420 noort inimest. Kõige rohkem on kirjandikirjutajaid Kuressaare gümnaasiumis, kus õppealajuhataja Maidu Variku sõnul on oma küpsust kirjalikult tõendamas 168 tänavust ning kuus kooli varasematel aastatel lõpetanut.

Saaremaa ühisgümnaasiumis on kirjandikirjutajaid kokku 109. Õppealajuhataja Marek Schapel täpsustas, et neist 96 on SÜG-i tänavused lõpetajad, kolm varem lõpetanut ning kümme teistest koolidest, sealhulgas ka Kuressaare ametikoolist. Ametikooli infojuhi Taavi Tuisu teatel saavadki ametikooli lõpetajad soovi korral kirjandi kirjutada mõne üldhariduskooli juures.

Kuressaare täiskasvanute gümnaasiumi direktori Ly Kallase sõnul on kirjutajaid tänavu 74, täpselt sama palju kui abituriente, kuid kaks õpilast on otsustanud oma kirjandiga maha saada Tallinnas ning vastukaaluks neile tuleb kaks õpilast täiskasvanute gümnaasiumisse eksamit tegema.

Orissaare gümnaasiumis on õppealajuhataja Signe Söömeri teatel küpsuskirjandi kirjutajaid 36 – neist kaks teistest koolidest, ning Leisi keskkoolis sealse õppealajuhataja Riina Sirgi sõnul 27, üks neist varem lõpetanu.

Riikliku eksami- ja kvalifikatsioonikeskuse andmetel on laupäevaks küpsuskirjandit kirjutama registreerunud 13 370 noort. Eesti keeles kirjutab laupäeval kirjandit 10 473 inimest, neist 10 011 on gümnaasiumide ja kutseõppeasutuste õpilased ning 462 varem kooli lõpetanud inimesed.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 14 korda, sh täna 1)