Volex Estonia koondab kuni kolmandiku töötajaist (5)

Maailma ühest suuremast juhtmekomplektide tootjast Volex Group’ist eraldunud allüksuse koosseisu jäänud Volex Estonia taotleb tööinspektsioonilt kuni 70 inimese ehk ligi kolmandiku töötajate kollektiivse koondamise luba.

Kuressaares mitmesuguste sõidukite mootorite elektrisüsteemide juhtmekomplekte tootev Volex Estonia kuulub aprilli algusest Briti firmale Ionix Holdings Limited. Ionixi omanikud on Volex Group’ist lahku löönud britid, allüksuse Volex Wiring Systems endine juhtkond. Volex Estonia juhatuse liige Margus Tang ütles Oma Saarele, et ehkki praegu tõmmatakse maailmamajanduse kehva olukorra tõttu tootmist ja töötajate arvu kokku, on omaniku vahetus pikemas perspektiivis positiivne.

“Tööd on praegu vähe ja olukord väga raske,” sõnas Tang, mistõttu ta saatiski sel nädalal tööinspektsioonile taotluse koondada kuni 70 inimest. Kokku on firmas praegu 233 töötajat.

“Midagi pole teha, tuleb halb aeg üle elada,” nentis Margus Tang, kelle sõnul pole firma toodangusortiment, erinevad juhtmekomplektid, praegu veel muutunud, kuid nii tema kui ka firma müügimeeskond Suurbritannias käivad lahtiste silmadega ringi ja otsivad aktiivselt uusi turge.

Margus Tangu sõnul ei koonda ta töötajaid kerge südamega, sest tegemist on heade ja väljaõppinud inimestega, kes turuolukorra paranedes kahel käel uuesti tööle tagasi võetakse.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 80 korda, sh täna 1)