Saaremaa talupidajate liit kutsub 1. mail talutööle

“Seoses mõttetalgutega 1. mail teeme kõigile saarlastele ettepaneku, et jutustatud on juba küll, ja sel päeval pole eestlane mitte kunagi toas istunud. Me kutsume kõiki inimesi taludesse hoogtööpäevale, et koristada põllud kividest ja ehitada karjaaedu,” kutsub üles Saaremaa talupidajate liidu juhatuse liige Aivar Kallas.

Tema sõnul saab töö juures arutada kõiki maaelu puudutavaid küsimusi ja teha oma ettepanekuid. “Võtame ühendust oma sõpradest-tuttavatest talunikega või talunike juhiga, kes leiab võimaluse, kuhu tööle minna. Talutoit on tagatud, kaasa vaid kaks kätt ja töökindapaar. See on meie üleskutse 1. maiks!” rääkis Kallas Oma Saarele.

Kolmapäeval Maheköögis toimunud liidu koosolekul valiti uus, 6-liikmeline juhatus, kuhu said Kalev Trei, Aivar Kallas, Janek Mägi, Aarne Saarma, Aivar Martin. Uueks juhatuse esimeheks valiti Jaan Kiider, kes oli eelmises juhatuses ase-esimees.

Arutati üldist põllumajanduspoliitikat ja ühene seisukoht oli, et talupidamisel põhinev põllumajandus peab jätkuma ja taluliit peab jääma.

Tõdeti, et viimasel kahel aastal on liikmeskond säilinud stabiilsena. Rõhutati, et talunike hulgas peab tekkima arusaam sellest, et Saaremaal tuleb talupidamisega jätkata. Kui soovitakse saada kõiki riiklikke toetusi, siis on vaja ühineda katusorganisatsioonidega.

“Mitte midagi ei juhtu põllumajanduspoliitikas niisama, talupidajate liit teeb ikka väga tõsist lobitööd ministeeriumi ja PRIA poole peal, et asjad liiguksid. See töö, mis tehakse seadusandlike aktidega, ei paista küll iga päev välja,” ütles Aivar Kallas. “Pingutatakse, et toetused jõuaksid iga põllumeheni, ja selleks, et oleks toodangule turgu, peavad talunikud olema liidu liikmed.”
Kallas kutsus kõiki, kes ei ole veel taluliidu liikmed, endisesse Maapanga majja sisse astuma.

5. mail tuleb Saaremaale talupidajatega kohtuma põllumajandusminister Helir-Valdor Seeder.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 24 korda, sh täna 1)