Orissaare poolesaja aastane kultuurikants hakkab pidutsema

Täna tähistab Orissaare kultuurimaja pidulikult oma 50. tegutsemisaastat.

“Õhtul kell 19 alguse saavas programmis räägib maja algusaegadest Maie Opkaup. Kohale on lubanud tulla ka tollane ehitustööde juhataja, 87-aastane Lembit Palts, ja ehitaja Ilmar Põldema, samuti need, kes on majas tegutsenud algusaegadest saadik – raamatukogutöötaja Elna Ots ja kauaaegne koorijuht Maimu Sepp,” ütles kultuurimaja juhataja Anu Viljaste.

Peo meelelahutusliku poole sisustavad oma maja taidlejad: line-tantsijad, tantsurühmad Ehaviir ja Koidukiir, laste folkloorirühm Viirelind, segakoor Horele ning väikesed lavatantsulapsed.

Õhtu teises osas etendub näiteringi lavatükk “Jonn”, lavale ilmuvad ka kõhutantsijad ja estraaditrupp Tige Tikker. Muusikat teevad ansambel A-Duur, pillimees Mihkel Mereäär ning noored ja vanad pillipoisid Maasist. Õhtut juhib Ellen Teemus.

Maie ja Veiko Opkaup on üles seadnud pildistendi, kus on väljas pilte kultuurimaja avapeost 14. veebruaril 1959. aastal. Stendi aitasid Viljaste sõnul kujundada Orissaare raamatukogu töötajad. Vaadata saab ka harrastuskunstnik Neeme Metsa maalinäitust.

“Loomulikult ei puudu peolt ka tort ja šampus,” lubas Viljaste, lisades, et oodatud on kõik endised ja praegused taidlejad.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 17 korda, sh täna 1)