Politsei sisejuurdlus: info liikus puudulikult (6)

Kuressaare politseijaoskonnas läbiviidud distsiplinaarjuurdlus tuvastas, et Kuivastu sadamast roolijoodiku kohta infot andnud mehele ei antud tagasisidet selle kohta, et politseil oli samal ajal teises Saaremaa otsas tähtsamaid tegemisi.

“Distsiplinaarjuurdlus lõpetati karistust kellelegi määramata,” ütles Lääne politseiprefektuuri kommunikatsioonibüroo vanemkomissar Kaja Kukk, lisades, et küll aga juhiti tähelepanu teatud vajakajäämistele info liikumise osas.

Juurdlus algatati 20. märtsil Meie Maas ilmunud artikli alusel. Selles kirjeldati, kuidas Virtsu–Kuivastu parvlaeval viibivast purjus autojuhist teatanud ja patrulli kohale kutsunud kodanik pidi roolijoodikul minna laskma, sest muude väljakutsete tõttu ei jõudnud politsei õigel ajal kohale.

“Eelkõige väärib märkimist see, et teatajale jäi tagasiside andmata,” ütles Kukk, selgitades, et ilmselt oleks inimese pahameel väiksem olnud, kui helistaja oleks teada saanud, et Saaremaal oli sel ajal tööl vaid üks patrull, kes oli hõivatud väljakutsete teenindamisega Kuressaares. Pärast nende väljakutsete lahendamist asus patrull teele Kuivastu sadama poole, teostades samal ajal liiklusjärelevalvet, kuid nimetatud autot ei nähtud.

Oma Saar kirjutas eelmise aasta oktoobris, et alates septembrist kaotati Orissaare konstaablipunktis öised valved ning selle piirkonna turvalisus tagatakse liikuva patrulliga. Kaja Kukk rääkis toona, et edaspidi on politsei töö korraldatud nii, et patrullid paiknevad eelkõige neis piirkondades, kus kipub rohkem juhtuma.

“Politsei reageerib kõikidele laekunud teadetele ja seda eelkõige lähima patrulli põhimõttel – kohale saadetakse patrullekipaaž, kes paikneb abivajajale kõige lähemal,” vahendas Oma Saar oktoobris Kaja Kuke sõnu.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 26 korda, sh täna 1)