Juhtkiri: Kaevetööd paljastavad üha uusi muinasleide

Juhtkiri: Kaevetööd paljastavad üha uusi muinasleide

 

Kui valimiste-eelsetel aegadel räägitakse luukeredest ülekantud tähenduses, siis Euroopa Liidust saadud investeeringute eest tehtavate tööde käigus ilmub üha rohkem välja tõeliseid luukeresid. Kuna Eesti ajalugu on väga kirju kõiksugu sõdade poolest, võib ootamatuid leide ilmneda kõikjal, kus sügavamalt kaevatakse.

Eelmisel aastal satuti Salmel peale tõeliselt haruldasele laevaleiule, nüüd on järg Kärla käes. Kärla kiriku tagant Mõnnuste küla poole viival teel trasside ehitamisel satuti keskaegse kalmistu peale. Uurimistööd käivad ja trasside ehitamine venib.

Ajaloolased ja muinsuskaitsjad on tänulikud neile töömeestele, kes pööravad leidudele vajalikku tähelepanu ja neist arheoloogidele teada annavad. Lihtsam oleks ju sellistest asjadest mööda minna ja tööd tähtajaliselt lõpetada.

Toimetus arvab, et muinasleidudele peab igaüks tähelepanu pöörama. Meie ajaloo ja kultuuri huvides. Kuigi Saaremaad tuntakse mujal rohkem väljakaevatud lõhkekehade poolest, leidub meilgi uurimata ajalugu veel piisavalt.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 24 korda, sh täna 1)