Politseikadetid õpetasid noortele mopeedisõitu

Politseikadetid õpetasid noortele mopeedisõitu

AHTO AULIK: Juhendab noort mopeedijuhti.
Erakogu

Möödunud reedel viisid politseikadetid Ahto Aulik ja Marko Kallas Leisi keskkoolis läbi liiklusprojekti “Julgelt mopeedi selga”, kus osales 55 õpilast nii Leisist kui ka Orissaarest.

“Projekti võib lugeda kordaläinuks, kuna sõnum sai sihtgrupile edastatud ja õpilased jäid ka ise üritusega väga rahule,” ütles kadett Ahto Aulik Oma Saarele, lisades, et selle projekti korraldasid nad just sellepärast, et praegu on kevad ning mopeede ilmub teedele ja tänavatele üha rohkem.

“Kuna teadmisi liikluseeskirjadest ja sõidukogemust on vähe, on ka õnnetused kerged tulema,” nentis Aulik, kellele oli see projekt ühtlasi ka kooli lõputöö.

“Esmalt testiti õpilaste teadmisi liiklustestidega, et saada teada, kui palju sihtgruppi kuuluvad noored liiklusest üldse teavad,” kirjeldas Aulik, mainides, et pärast testi lahendamist sai iga osavõtja voldiku “Mopeedijuhi abimees”, kus on kirjas kõik see, mida iga mopeedijuht peab teadma enne liiklusesse tormamist, et ennast ja teisi mitte ohtu seada.

Liiklusmärkidest ja juhilubade taotlemisest rääkis OÜ Ereston autokooli juht Erki Kuusk ja Ida-Saare konstaablipiirkonna komissar Hillar Peegel selgitas, millised sätted liikluseeskirjas ja liiklusseaduses puudutavad mopeede. Loengu lõpus näidati noortele videot mopeediga juhtunud liiklusõnnetustest.

Seejärel läksid noored mopeediga platsile, kus oli üles pandud mopeedi eksamisõiduraja minivariant, mis koosnes kolmest elemendist – slaalomist, tõusust ja kaheksast.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 90 korda, sh täna 1)