Kuressaare võõrustas Saksa lasteaednikke

Kuressaares olid 18.–21. aprillini tutvumisreisil 25 lasteaiaõpetajat-juhatajat Saksamaalt Põhja-Reini-Westfahleni liidumaalt.

Külastati Rohu tänava, Tuulte Roosi ja Kuressaare 1. lasteaeda ning Kallemäe kooli Kuressaare filiaali. Reis sai teoks tänu Kuressaare ametikooli osalemisele Euroopa Liidu Leonard da Vinci projektis.
Saksamaa-poolne partner selles projektis oli täiskasvanute haridust korraldav mittetulundusühing Kolping-Bildungswerk Paderborn.

Sakslasi juba teist aastat võõrustanud ametikooli laste- ja sotsiaalhoolduse eriala kutseõpetaja Kai Rannastu märkis, et sakslaste huvi Eesti vastu on tõusnud.

“Kui eelmisel aastal käis lasteaiajuhatajaid sama projekti raames siin 15, siis nüüd oli neid juba 25,” rääkis Rannastu. Kolping-Bildungswerk Paderborni projektijuht Hubertus Weitekamp ütles, et Saksa lasteaednikud jäid nähtuga väga rahule. Erilise mulje jätsid neile lasteaedades korraldatud rahvuslikud kontserdid, mida Saksamaal just tihti ei kohta.

Samuti olid külalised liigutatud meie lasteaedade avatusest. “Igale poole võis vaadata ja kõike pildistada,” märkis Weitekamp.

Mis puutub Saksa ja Eesti lasteaedade erinevusse, siis Weitekampi sõnul on Saksamaal lasteaiad tunduvalt väiksemad ning väga paljud neist kuuluvad kogudustele või firmadele. “Ka ostavad asutused lasteaedadest oma töötajate lastele kohti,” rääkis ta.

Vahe kahe maa päevakodude vahel on ka see, et Saksamaal lapsed lasteaias lugema-kirjutama ei õpi, neile õpetatakse rohkem sotsiaalseid oskusi. “Silma jäi seegi, et meie lasteaiakasvatajad on palju nooremad kui teil,” tähendas Weitekamp, lisades, et tegelikult on Saksamaal Eestist õppida just lasteaiajuhatajate koolituse poole pealt. “Meil lasteaiajuhatajaks õppida ei saa,” nentis ta.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 13 korda, sh täna 1)