Kinnisvaratehingute maht vähenes ligi kolmandiku võrra

Kinnisvaratehingute maht vähenes ligi kolmandiku võrra

 

Käesoleva aasta esimese kvartalis oli Saare maakonnas sooritatud kinnisvaratehingute koguväärtus veidi enam kui 107,5 miljonit krooni, mis on mulluse neljanda kvartali mahust 30,4% vähem, selgub maa-ameti eile avaldatud statistikast.

Samas pole aga tehingute arv kuigivõrd palju langenud. Esimeses kvartalis sooritati Saaremaal ja Muhus kokku 467 kinnisvaratehingut, mis on mulluse neljanda kvartali tehingute hulgast vaid kaheksa tehingu võrra vähem.

Kui aga Saare maakonna kinnisvaraturul käesoleva aasta esimeses kvartalis toimunud arenguid veidi tähelepanelikumalt vaadelda, võib öelda, et kolme kuu vältel on teatud kasvutendents siiski aset leidnud.

Tõsi, kinnisvaratehingute arv on tehingute koguhinnaga võrreldes palju kiiremini kasvanud, millest võib järeldada, et kinnisvaraobjektide hind on jätkuvalt langenud (vt jooniseid).

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 17 korda, sh täna 1)