Kärlal kõlasid rannalapse laulud

Kärlal kõlasid rannalapse laulud

VANEMATE SOLISTIDE VANUSERÜHMA VÕITJA: 13–15-aastaste vanusegrupi võitja Kristin Kurvits.

Pühapäeva keskpäeval kogunesid Kärla põhikooli aulasse Lääne-Saaremaa paremad laululapsed koos oma õpetajatega, et selgitada välja endi hulgast parimad. Esinejaid oli viiest vallast (Salme, Lümanda, Kihelkonna, Kärla, Mustjala), kokku 34.

Rannalapsed laulsid merest, kodust, loomadest, lindudest, loodusest, mängudest. Noored solistid esinesid kõik väga hästi, žüriil oli tublisti arutamist võitjate väljaselgitamisel.

Lõpuks oli otsus järgmine: 4–5-aastastest tuli võitjaks Karl-Reedik Mändar Kärlalt eesti rahvalaulu töötlusega “Veli, kulla vellekene” (õp Ülle Vallaste). 6–7-aastastest oli parim Anna Lee Schiff Salmelt, kes laulis “Nukulaulu” (õp Karin Pulk). Selles vanuserühmas sai eripreemia artistlikkuse eest Mark Erik Kesküla Kärlalt.

7–8-aastaste vanuserühmas võitis Margerite Mesila Kärlalt, kes laulis Ignatjevi laulu “Emale” (õp Marika Aarnis) südamlikult ja suure kaasaelamisega. Samas vanuserühmas märgiti ära Gabriela Grahvi (Kärla) väga head diktsiooni laulus “Tige tikker”. 9–10-a vanuserühmas kuulutati võitjaks Kadi Kangur Lümandast lauluga “Samblalõhnaline” (õp Karin Pulk). Delis Pärnoja (Kärla) sai lisaks “Nõidade laulu” heale esitusele parima kostüümi auhinna.

11–12-a solistidest oli parim Stella-Liisa Lõhmus Kärlalt Priit Pihlapi lauluga “Peeglike seina peal” (õp Marika Aarnis). Kõige vanemate solistide vanuserühmas kuulus esikoht Kristin Kurvitsale Kihelkonnalt (õp Laine Lehto). Märgiti ära Gete Grahvi (Kärla, õp Pilvi Karu) ja Grete Reinsoo (Kihelkonna, õp Helen Reinsoo) mahedat laulutämbrit.

Kõikide rannalaste hulgast valiti ka rannapoiss, kelleks sai Karl-Reedik Mändar Kärlalt ja rannapiigaks Teele Tilts Salmelt (juhendaja Tiit Paulus).
Kärla laululapsi saatis oma põhikooli bänd õpetaja Marika Aarnise juhendamisel, kes ise mängis klahvpilli. Saksofoni mängis Pille-Rite Rei, basskitarri Erkki Etverk, löökpillidel Tenno Lauri, helitehnik oli Henri Rump.
Laulud õpetasid lastele selgeks õpetajad Ülle Vallaste, Marika Aarnis, Ülle Reinsoo, Karin Pulk, Imbi Kolk, Elle Viira, Ursula Jakobson, Helen Reinsoo, Angelika Käsk, Tiit Paulus, Laine Lehto ja Pilvi Karu.

Kontsert-võistlus õnnestus, pakkus hulga rõõmu, kauneid elamusi kuulajatele, lastele esinemislusti ja kogemusi.

Kohtumiseni järgmisel kevadel Salmel “Rannalapse laulude” kontserdil!

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 113 korda, sh täna 1)