Ruhnu rahvas tahab vallavanemana näha Aare Sünterit (17)

Ruhnu alaliste elanike hulgas läbi viidud rahvaküsitlus näitab, et enamus väikesaare elanikest ei poolda vallavanem Aare Sünterile umbusalduse avaldamist vallavolikogus.

Ruhnu kooli direktori ja vallavalitsuse liikme Ants Pirso moodustatud kodanike algatusrühma poolt läbi viidud küsitluse järgi pooldab Aare Sünteri jätkamist vallavanemana 23 saareelanikku, kümne inimese arvates tuleks Sünterile aga umbusaldust avaldada. Kokku elab Ruhnus talveperioodil umbes 50 inimest. Lisaks avaldas Sünterile toetust 11 Ruhnu valla sissekirjutusega inimest, kes alaliselt elavad mujal.

Rahvaküsitlus otsustati läbi viia pärast seda, kui neli Ruhnu vallavolikogu liiget algatasid vallavanem Aare Sünteri tagandamise protsessi, süüdistades teda vigade tegemises valla juhtimisel.

Ants Pirso sõnul peab ta järgmisel volikogu istungil kavandatavat umbusaldusavaldust farsiks. “Meie töös on igal pool vigu, aga kas need on nii suured, et teha sellest enne valimisi ei tea missugune palagan ja leida siia viieks kuuks uus vallavanem, kelle puhul pole teada, on ta üldse parem kui praegune,” rääkis Ants Pirso, kelle hinnangul on Aare Sünter rahuldavalt hakkama saanud. “Olin ka Kaarel Laugu ajal vallavalitsuses ja ma ei saa küll öelda, et me oleksime siis rohkem teinud,” lisas ta.

Koolijuht märkis, et rahva arvamuse väljaselgitamine on tegelikult vallavolikogu liikmete tegemata töö. “Nemad oleksid pidanud uurima, kui paljud elanikkonnast on selle umbusaldusavalduse poolt või vastu. Nemad on valitud seisma Ruhnu heaolu eest ja olema kursis oma valijate meeleolude ja soovidega,” rääkis Pirso, kelle sõnul on väikesaare eluga kaasnevad pidevad ärategemised ja närimised talle vastuvõetamatud.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 24 korda, sh täna 1)