Lümanda talgutel lõi kaasa üle poolesaja kätepaari (1)

Lümanda talgutel lõi kaasa üle poolesaja kätepaari

PARK PUHTAKS: Lümanda talgupäeval langes naiste osaks suur katsumus kõva tuulega lehti riisuda. Kokku aitas neid panna vallavanem Tarmo Pikner.
Ulvi Põld

Läinud laupäeval oli Lümanda külas suur talgupäev, kus osales koguni 52 inimest. Ära tehti suur hulk tööd ning talgupäevaga käisid kaasas vanarahva kombe kohaselt hernesupp, talgumärg ehk koduõlu ning saun.

Talgupäeva üks korraldajaid, kohalik kultuuritöötaja Ulvi Põld kiitis talgulisi ning ütles, et nii suur hulk kätepaare oli kõigile üllatuseks. “Tööd sai tehtud tublisti, alustasime juba hommikul kell 9 ning koristasime keskuse parki, teedeäärset võsa ning ka vana vallamaja ümbrust,” rääkis ta, lisades, et tööd tegid nii saemehed kui ka võsalõikajad ning naiste osaks oli riisumine, mis külma ja tuulist ilma arvestades oli päris raske töö.

“Talgutel osalesid nii vallatöötajad kui ka kohalikud noored, kõik olid nii tublid, et kedagi eraldi välja tuua ei oleks paslik,” märkis Põld, kelle sõnul jätkus nii nalja kui ka naeru tööinimestel terveks päevaks. “Päev oli supertore ning tehtud sai ikka väga palju,” iseloomustas ta valitsenud meeleolu.

Talguliste kõhutäie eest hoolitses Lümanda kooli kokatädi, kes Põllu sõnul keetis imemaitsva hernesupi. “Vanade talgukommete kohaselt pakuti töötegijatele ka talgumärga ehk koduõlut ning soovijad said pärast väsitavat tööpäeva ennast saunas puhtaks pesta.”

Lümanda talgupäev kestis kella neljani pärastlõunal. Lisaks Ulvi Põllule aitasid üritust korraldada Ain Rand, Ain Silts, Tiina Talvi ja Tõnis Nurja.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 17 korda, sh täna 1)