Kohtus: purjus juhid said karistada

Kohus mõistis mootorsõiduki juhtimise eest joobeseisundis süüdi Meelis Haava, Aivo Virvese ja Sergei Metsa. Kõiki kolme on ka juba varem samasuguse kuriteo eest karistatud.

Varem kaheksal korral kriminaalkorras karistatud Meelis Haavale mõistis kohus ühe aasta ja kuue kuu pikkuse vangistuse tingimisi kaheaastase katseajaga, allutades ta käitumiskontrollile. Lisakaristusena võttis kohus temalt aastaks ära juhtimisõiguse.

Süüdistuse järgi juhtis Haava tänavu 12. märtsil kella 21.32 paiku Kuressaare linnas Raekoja ja Kitsal tänaval mootorsõidukit Lada, olles ise raskes alkoholijoobes, alkoholisisaldusega ühes liitris väljahingatavas õhus 1,3 mg. Varem ühel korral joobnud päi juhtimise eest kriminaalkorras karistatud Sergei tabati autoroolist samuti Kuressaares Tallinna tänaval. Temal tuvastati keskmine joove.

Kohus tunnistas Sergei kuriteos süüdi ning mõistis talle rahalise karistuse 14 800 krooni. Lisaks võeti temalt pooleks aastaks ära juhtimisõigus. Aivo, keda on alkoholijoobes juhtimise eest varem üks kord karistatud, istus taas purjuspäi autorooli 6. aprillil kella 9.23 paiku Kuressaare linnas Lootsi tänaval. Politsei tuvastas mehel kerge joobe. Aivot karistati 10 000 krooni suuruse rahalise karistusega ning viis kuud puudub tal ka juhtimisõigus.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 9 korda, sh täna 1)