Saagim pani oma Saaremaa mõisa müüki (1)

Saaremaal isiklikult või oma firmade kaudu kümneid kinnisvaraobjekte omav seltskonnadaam Anu Saagim pani müüki Laimjala vallas asuva Saareküla mõisakompleksi.

Anu Nataly Saagim-Ratia (48) ostis kunagi Saareküla lastekodu majutanud Saare mõisakompleksi 2000. aasta kevadel Laimjala vallalt 450 000 krooni eest. Toona ajalehele Meie Maa räägitu kohaselt kavatses ta koos tippdisainerist abikaasa Ristomatti Ratiaga ehitada sinna kunstnikele stuudiod ja hotelliruumid.

Hiljem on Saagim seoses mõisaga sattunud ajakirjandusse vaid sel põhjusel, et on jätnud ajaloolise mõisahoone korrastamata ja seetõttu muinsuskaitsjatelt korduvalt peapesu pälvinud.

Kuigi Saagim on varem väitnud ka seda, et müüs hoone maha või valmistub selleks, kuulub see kinnistusraamatu andmeil siiski siiani temale. Kaks nädalat tagasi pandi mõisakompleks 3,5 miljoni krooni eest müüki kinnisvarafirma 1Partner kaudu.

Kinnisvarafirma reklaamib maavaldust kui merest 300 meetri kaugusel asuvat ja looduslikult väga kaunist kohta, kus asub mitu muinsuskaitse all olevat hoonet. Lisaks kuulub maavalduse juurde ca 20 hektarit Saanalahega piirnevat maad.

Arhitektuurimälestiste hulka kuuluva Saare mõisa kompleksi osas on eelisostueesõigus Eesti riigil ja riigi loobumise korral Laimjala vallal.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 61 korda, sh täna 1)