Juhtkiri: Päästame maakoolid! (16)

Juhtkiri: Päästame maakoolid!

 

Haridus- ja teadusministri mõte säilitada maakoolid on õige. Juhul kui riik tõesti toetab algkoole ka siis, kui seal on klassides vaid mõned õpilased. Kuid kes peaks sel juhul tagama sellele koolile materiaalse baasi? Loomulikult omavalitsus. Kas nad seda aga suudavad?

Võtame näiteks valla, kes kümme aastat tagasi tegi korda koolimaja, kus õppis sel ajal üle saja lapse. Lisaks said valmis korralik spordisaal ja välisväljakud. Kuidas vald neid objekte siis majandab, kui algkoolis õpib paarkümmend õpilast ning vallas elab vaid kuussada inimest?

Varasemad möödalaskmised maksavad kätte. Olid ajad, kui lapsi ei loetud, vaid investeeringuteks eraldati raha nendele objektidele, kus omad mehed võimul olid. Kas tuleb uus ring tühjaks jäävaid karpe, mis ehitatud riigi raha eest?

Seda ei taha keegi. Kes peab pakkuma lahenduse, mis tagaks lastele hea hariduse ja elu jätkumise maal? Kas gümnaasiumide juhid tõesti ühel päeval mõistavad, et koole võiks olla ka kusagil mujal peale linna?

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 27 korda, sh täna 1)