Muhu uudised: Muhu naised näitavad oma näputööd Tallinnas

Muhu uudised: Muhu naised näitavad oma näputööd Tallinnas

 

Muhulased oo oma järjega muist jälle Tallinnas. Muhu käsitööselsi Oad ja Eed rahvas oo oma näputöödega pealinnas Pitkal tänaval majas numbriga 22, Eesti Käsitöömajas.

Seal peetse käsitööselsi näitus-müüki – tekid, padjad, rahvarõivad ja nõnna ütelda tootearenduse kordas vanade mustrite järele tehtud uied asjad. Näitus-müük kestab 20 abrillini ja sõnna peaseb iga päe kellu 10–18.

Tõnise talu galeriis Paenase külas oo avatud Aavo Ermeli graafika näitus-müük. See avati nädalivahetusel ja pidade lahti jääma poariks kuuks.
Kena olli nähe, et nee uudissed isegid koa Muhu kodulehele internetti jõudsid. Muhu koduleht sai küll mõne aa eest auhinnaga pärjatud, aga inimesed kurtvad, et ikkagiid põle sõukest kohta, kust Sa Muhu asjad kõik korraga teada soad.

Öetse, et mine Liiva poe juure ja loe tulba pealt kuulutusi. Ma põle kindlaste ainumas, kis iga päe Liival ep köi.

Paljud noored muhulased, kis näiteks mandri peal koolis köivad, nee otsivad oma jaoks teavet just Muhu kodulehe pealt. Vahel seesab aga see ühna kaua muutmata. Sõukest kohta-paika oleks kangeste taris, kust kõik oma soare asjad korraga teada soaks, ole Sa Muhus või kaugemal. Koduleht võiks ju sõuke paik olla.

Selle laupa, 18. abrillil kellu 11–14 tuleb Liiva Raamatukoguse oma roamatumi tutvustama ja müüma kirjastus Maalehe Raamat. Nimekirjas oo teatmeteosed, kodu- ja aiandusalane kirjandus, kokaroamatud, kalendrid ja palju muudkid. Võetse vastu koa ajalehtede ja ajakirjade tellimusi. Kõik oo kangeste oodetud!

Maikuu alguses oo tulemas üks vägev pidu. Selle voasta soab 60 voastad mööda esimese kolhoosi moodustamisest Muhus. Külasema külaselts ja folkloorirühm Kodukootud ootavad kõiki endiseid kolhoosnikke ja muidu moekaid muhulasi laupa, 2. mail kellu 12 Piiri Rahvamajase.

Näitemängi tahetse tiha, see oo meenutus kolhoosi “Muhu Kalur” ajaloost, laulud ja tansid. Kui taevataet head ilma annab, peetse pidu rahvamaja esise latsi peal. Kui Sa’p taha vägevast päevast osa soaja, katsu kohja peal olla! Kis teab, mis vigurimi veel nähe soab, see Külasema külaselsi rahvas oo sõuke ettearvamata uhke rahvas.

Olge munuksed ja kena kevade jätku!

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 32 korda, sh täna 1)