Lihtne küsimus (3)

Kas vanaema võib saada emapalka, kui lapse ema tahab tööle minna?

Vastab Pärnu pensioniameti pensionide ja
toetuste osakonna juhataja asetäitja Marve Nellis:

Vanemahüvitise seaduse kohaselt on hüvitisele õigus last kasvataval vanemal, lapsendajal, võõrasvanemal, eestkostjal või hooldajal, kellega on sotsiaalhoolekande seaduse alusel sõlmitud lapse perekonnas hooldamise kirjalik leping. Seega antud juhul vanaemale vanemahüvitist määrata ega maksta ei saa.

Miks veebiküsitlusele vastata ei saa?

Vastab Oma Saare arvamustoimetaja Toivo Vaik:

Veebiküsitluses on võimalik vastata samale küsimusele ühel isikul vaid üks kord. Küsija jäi ilmselt hätta sellega, et püüdis samalt IP-aadressilt vastata mitu korda järjest. Küsitlus on veebi pandud sellise arvestusega, et arvuti ees istudes ei oleks ühel isikul võimalik palju kordi järjest klikkides avalikku arvamust mõjutada. Küll saab samalt IP-aadressilt uuesti vastata mõne aja möödudes.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 26 korda, sh täna 1)