Kaarma vald katsetab triatloniga (1)

Kaarma vald katsetab triatloniga

Kaarma Maalinn võib peale Jüriöö jooksu saada veel ühe traditsioonilise spordivõistluse finišipaigaks.

Augustis avaneb huvilistel võimalus end proovile panna 21 km pikkusel Tõrise triatlonil, mis, nii nagu võistlusala ette näeb, koosneb ujumisest, rattasõidust ja jooksust. Üritusele on lubanud õla alla panna ka Eesti triatloni liit.

“See ei ole üle mõistuse distants,” ütles Kaarma valla spordijuht Rein Orn.
Tõrise järvest algav ja Kaarma maalinnal kulgev triatlon kujuneb Orni sõnul ligikaudu 21 kilomeetri pikkuseks.

Mingeid triatloni ametlikke standardeid raja koostamisel taga ei aetud ning Orni kinnitusel on tegu ikkagi rahvaspordiüritusega. “Pigem nagu rahvatriatlon,” iseloomustas Orn.

Triatlonile antakse start Tõrise järvest, kus tuleb ujuda 700 meetrit. Seejärel hüppavad võistlejad rattasadulasse ning kihutavad läbi Eikla Kaarma maalinnale, kust algab viiekilomeetrine jooksudistants. Joosta tuleb Kaarma maalinnalt mööda metsarada Kaarma põhikoolini ja sealt mööda teed tagasi maalinnale, kus on finiš.

Rein Orn lisas, et kokkulepe on olemas ka Eesti triatloni liiduga, kelle esindajad tulevad maikuus rada üle vaatama ja jagavad omapoolseid soovitusi.

“See mõte on meil vädinud juba 2–3 aastat,” rääkis Orn ideest korraldada triatlon eelkõige oma valla, aga ka kogu maakonna rahvast silmas pidades. Kaarma spordijuht ei välista muidugi, et osalejaid ei võiks tulla ka väljastpoolt maakonda.

Saaremaa meistritiitleid triatlonis seekord siiski veel välja jagama ei hakata, kuid tulevikus võiks Orni sõnul mõelda ka selle peale. “Tänavu ei jaga me tiitleid kindlasti mitte. Korraldame ühe aasta ära ja siis vaatame, kuidas jätkata,” lausus Orn, kelle sõnul on asja juures hea juba see, et üks spordiala saab maakonnas lisakandepinda.

Seni on triatlonit korraldatud Orissaares, kus Illiku päevade ajal läbitakse ujudes 300 m, jalgrattal 15 km ning joostes 4,5 kilomeetrit. Lisaks on Kuressaares korraldatud duatlonit, kus ujumine on asendatud rattasõiduga, ning juba aastaid on Harilaiul toimunud ratsatriatlon, milles rattasõitu asendab ratsutamine.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 33 korda, sh täna 1)