Kuressaares arutatakse kutsehariduse arengusuundi

Eile algas Kuressaares kolm päeva kestev Eesti kutseõppe edendamise ühingu ning haridus- ja teadusministeeriumi ühisjõududega korraldatud kevadseminar EKEÜ 10, kus arutatakse kutsehariduse lähiaastate arengukava. Haridusalaseid seadusemuudatusi tutvustab täna pärastlõunal haridus- ja teadusminister Tõnis Lukas.

“Noored, kes tänavu kutseõppeasutustesse astuvad, jõuavad tööturule 3–4 aasta pärast,” ütles ühingu juhatuse esimees, Kuressaare ametikooli direktor Neeme Rand.

“Sellele vastukaaluks on täiskasvanute täiend- ja ümberõpe ehk n-ö kiire reageerimine ettevõtete ja tööturu muutunud nõudmistele. Kutseharidus peaks muutuma veel paindlikumaks, pakkudes kõigile soovijaile vastavat erialast koolitust.”

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 12 korda, sh täna 1)