Evelin Ilves tuleb koos saare noortega rulluisutama

Presidendi abikaasa Evelin Ilves osaleb 8. mail Kuressaares linna sünnipäeval ja UNICEF-i Sinise Nädala raames rulluisuhooaja avamisel.

“Evelin Ilves on tõesti andnud nõusoleku osaleda 8. mail Kuressaares UNICEF-i Sinise Nädala üritustel ning linna sünnipäeval,” ütles Oma Saarele presidendi kantselei avalike suhete osakonna juhataja Kaidi Aher.

Kuressaare linnavalitsuse noorsootöö spetsialisti Lindia Lallo sõnutsi osaleb presidendiproua 8. mail kahel üritusel: laste- ja noortesõbralike linnade klubi kokkutulekul ja rulluisutab koos noortega. “Laste- ja noortesõbralike linnade esindajad tutvuvad meie haridus- ja noorsootöö asutusega ning iga linn teeb ettekande teemal “Väärt kogemused noorsootöös”,” sõnas Lallo.

2007. aastal anti Kuressaarele laste- ja noortesõbraliku linna tiitel. Lallo sõnul on tavaks saanud, et tiitlit kandvad omavalitsused korraldavad sel perioodil UNICEF-i Sinise Nädala, mille eesmärk on vaba aja ja huvitegevuse võimaluste tutvustamine.

Idee kutsuda ühe külalisena Evelin Ilves sündis linnavalitsuse haridus- ja kultuuriosakonnas. Leiti, et oleks vahva, kui presidendiproua avaks rulluisuhooaja, räägiks noortele rulluisutamise ohutustehnikast ja varustusest.

Aga Kuressaare linna 446. sünnipäeva nädal saab alguse juba 3. mail, pühapäeval kell 12 avaüritusega Auriga keskuses. Järgnevate päevade jooksul toimub kokku kümneid erinevaid üritusi, avatakse näitusi, peetakse ümarlaudi, kinoõhtuid, viktoriine, väitlusi, jutu- ja spordivõistlusi.

Tulemas on lionsite laat, kunstiaktsioon skatepargis, õhupalliskulptuuride workshop ja (mudel)lennupäev Kuressaare lennuväljal, Kuressaare gümnaasiumi ja Saaremaa ühisgümnaasiumi vaheline jalgpallimatš linnastaadionil.

Reedel ärkab ellu aastaid suletuna seisnud endine raamatukoguhoone Tolli tn 1, kus õhtul toimub noortebändide festival. Samal päeval kuulutatakse linnuse kapiitlisaalis välja Saaremaa aasta ema 2009 ja raekojas antakse üle linna tänavune teenetemärk.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 23 korda, sh täna 1)